Over Vonk's IJs

 

 
Reinder Vonk, eigenaar van Vonk’s ijs, is opgegroeid in een gezin van ondernemers. Zijn ouders hadden een bekende bakkerij, bakker Vonk, in Amersfoort. Hier ontstond zijn liefde voor de pure ambacht en het ondernemers leven. Na een periode bakkersvakschool in Wageningen koos Vonk toch voor een baan in loondienst bij de overheid. Zijn broer had inmiddels een bakkerij in Bunnik opgestart waar Vonk vele malen bijsprong in zowel de productie als aan de verkoop kant. Het idee van een eigen bedrijf was bij Vonk inmiddels aardig weggezakt tot hij in 2009 een IJscoman zag staan met daarom heen veel publiek. De handel leek goed te gaan en het klanten aanbod leek divers. Vonk werd hier enthousiast van en zag hier een kans liggen. Omdat er een kindje op komst was bleek dit niet het beste moment. Twee jaar later deed zich de kans voor een ijskar over te nemen en pakte Vonk deze kans met beide handen aan; Vonk’s ijs was een feit. Het succes van een fantastisch voorjaar in 2011 was er reden voor dat Vonk binnen twee maanden twee ijscokarren had rijden en personeel in dienst had. Vonk ziet nog veel kansen voor zijn bedrijf en is voornemens ieder jaar een stukje te groeien. En de baby die in 2009 op komst was? Die verteld nu vol trots aan iedereen dat haar papa ijsjes verkoopt!

De karren:

Vonk’s ijs heeft drie karren tot zijn beschikking, een bakfiets en twee bakbrommers.

De bakfiets is een Gazelle uit 1920. Deze is door Vonk in een oude schuur in Friesland op de kop getikt. De fiets werd opgeknapt en een nieuwe bak gemaakt. Deze bakfiets is ideaal voor een feestje op locatie of een rondje om de kerk. Na vele uurtjes gefietst te hebben met deze bakfiets is het respect van Vonk voor de oude venters flink gestegen! De geïsoleerde bak wordt met grote koelplaten gekoeld.

De Bakbrommers

Een bakbrommer is een bakfiets met daarop een 50 cc bromfietsmotor. Eén van de bakbrommers van Vonk’s ijs is een Gazelle uit 1958. De motor is een Zundapp blok met drie versnellingen. De tank van Batavus is voor Vonk een groot vraagteken. Het rijden met deze brommer is een beleving op zich, met de rechterhand moet je sturen. Met links bedien je de koppeling, versnelling en geef je gas. Remmen met het pedaal wat tegelijkertijd ook een handrem is. De geïsoleerde bak wordt met grote koelplaten gekoeld. De tweede bakbrommer is een Batavus, eveneens uit de jaren vijftig. Hierop zit een JLO motortje met één versnelling. Deze is in ware museumstaat.

Standplaats

Naast venten in Amersfoort Noord heeft Vonk’s ijs een standplaats aan rivier de Eem te Soest. Deze standplaats is gelegen langs het fietspad tussen Hoogland en Soest. Op deze idyllische locatie tussen de landerijen leggen diverse plezierjachten en de fietsboot uit Amersfoort aan. Wilt u en stukje fietsen en zin in een ijsje? Kom naar de Eem, geniet van het ijs de rust en omgeving!

Werken bij Vonk's ijs

Op zoek naar een bijbaantje? Bij Vonk’s ijs zijn enthousiaste mensen altijd welkom! Zoek je een baantje met mooi weer garantie, zelfstandigheid en gezelligheid? Neem contact op met Vonk’s ijs en wie weet heb je de mooiste baan met het beste ijs bij het mooiste weer!

Ook zin in een ijsje?

 

 
Voor vragen, opmerkingen, suggesties en offertes kunt u contact met ons opnemen via onze contact pagina.